vendredi 23 octobre 2015

Har allerede planlagt for nedrykk: Mjøndalen-spillere raser ned i lønn


Har allerede planlagt for nedrykk: Mjøndalen-spillere raser ned i lønn

<p>SPILLER FOR NY KONTRAKT: Christian Gauseth fortviler under oppgjøret mot Stabæk (1-4) på Isachsen stadion i høst. <br/></p>
By Elmi Mohamed Elmi

Et Mjøndalen-nedrykk kommer neppe til å koste klubben så mye, men spillerne vil merke det på lommeboken. For i klubben der spillerne «får lønn som fortjent» venter det lønnstrekk ved et eventuelt – og forventet – nedrykk.
– Det skjer automatisk, sier Mjøndalen-trener og markedsmedarbeider Vegard Hansen til VG noen timer før avspark mellom Start og Mjøndalen i Kristiansand.
LIVE: Start-Mjøndalen kl. 19.00
Mjøndalen-profilen Christian Gauseth har avslørt overfor VG at opprykket til Tippeligaen fikk løftet bruttmånedslønnen fra 19.000 til 27.000 kroner. Gauseths kontrakt varer ut 2016-sesongen.
– Vi har to budsjetter klare, ett for OBOS-ligaen og ett for Tippeligaen-ligaen. Et nedrykk vil gi oss litt lavere inntekter. Strategien er klar – og den blir kastet ut så raskt vi eventuelt rykker ned, sier Hansen, uten frykt for å ta «nedrykk»-ordet i sin munn.
LES OGSÅ: Slik er lønnssystemet i Mjøndalen
– Vi ser på oss selv som et lag på øvre halvdel av OBOS-ligaen, men vi har fått smaken på Tippeligaen. Vi har gjort feil, vi har lært mye – og vi har lyst å prøve oss igjen. Nivået har ikke vært avskrekkende, mener han.

«Likbleke og angstfylte»

Mens en og annen nordmann lesser på med fredagstaco, starter alvoret på Sør Arena klokken 19.00 i kveld. Start, som ligger på kvalikplass, har 21 poeng. Mjøndalen, som ligger på direkte nedrykksplass, har 20 poeng.
Det er unødvendig å minne om at taperen ligger syltynt an.
Starts supporter-blogger André Vaaler beskriver sine likesinnede i gult og sort som «likbleke og angstfylte» før kveldens lagnadskamp.
– En åpen kamp mellom to jevngode, eller jevndårlige lag. Vi har tunge tide bak oss, både vi og Start. Styrkeforholdet er jevnt, men Start har hjemmebanefordel, sier Vegard Hansen.
– Har Start et ekstra press på seg?
– Ja, det tror jeg faktisk. Byen er større, klubben er større og konsekvensen for å rykke ned er mye større. Det vet hele Kristiansand.


<p>IKKE BEKYMRET: Mjøndalen-trener Vegard Hansen. <br/></p>
IKKE BEKYMRET: Mjøndalen-trener Vegard Hansen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

«To jevndårlige lag» er en beskrivelse som er innenfor når man ser på formtallene. Mjøndalen har fire poeng på de ti siste kampene. Start har to.
– Vi hadde ikke regnet med å holde plassen. Vi forventet å ligge der vi ligger, og er glad for at vi får en ekstra mulighet, sier Mjøndalen-sjefen.
VG-børsen viser at Mjøndalen har brukt heler 27 spillere denne sesongen.
– Det viktige var å gi alle mulighet til å spille i Tippeligaen (etter opprykket). Det var hele tiden intensjonen å gjøre justeringer i sommervinduet. Vi forventet ikke at alle skulle ta nivået. Det gikk syv stykker ut, og vi fikk inn fart og ferdigheter. I tillegg fikk vi noe langsiktige avtaler, som Ousseynou Boye og Amahl Pellegrino. Alt gikk ikke som planlagt, så vi ble litt mange.
SOLSKJÆR: – Jeg er ikke den samme gutten
– Det mest skjebnesvangre var å miste Vamouti Diomande. Han er vår klart mest kreative spiller, og den som kan skape ubalanse ved å drible folk.

Aucun commentaire: